Agentie SEO – Expert SEO

Daca ati ajuns pe aceasta pagina, cu siguranta ati auzit deja despre SEO  , importanta construirii unei strategii valide pentru pozitionarea site-ului dvs. pe motoarele de cautare si probabil cautati o agentie SEO.

De fapt, crearea site-ului web este doar punctul de plecare pentru a incepe promovarea afacerii dvs. online. Din acest motiv, v-ati informat despre diferitele servicii de promovare si probabil ca ati vizitat deja site-urile unor „ consultanti sau experti SEO ” observand diferente foarte relevante intre oferte.

Fiecare  agentie SEO  are propria abordare a „pozitionarii motorului de cautare”, deoarece nu exista o singura modalitate de a face SEO. Daca nu sunteti un expert, poate fi dificil sa intelegeti ce face exact aceasta sau acea agentie SEO si sa evaluati diferentele dintre propuneri.

In acest articol vom explica ce este o agentie SEO, ce tip de consultanta, servicii ofera si beneficiile pe care le-ar putea aduce afacerii dvs. De asemenea, va vom arata abordarea noastra fata de lumea SEO si cum sa alegeti partenerul SEO potrivit pentru a va atinge obiectivele.

Ce este o agentie SEO sau SEO Agency ?

Avantajele serviciilor unei agentii SEO potrivite:

 1. Imbunatatiti pozitionarea site-ului companiei dvs. pe motoarele de cautare.
  O agentie SEO experimentata stie ce sa faca; folosind instrumentele si strategiile cele mai adecvate si actualizate, poate ajuta site-ul companiei sa se claseze mai sus in clasamentul motoarele de cautare. Nu toate companiile si site-urile web sunt la fel si, prin urmare, strategiile SEO trebuie sa fie, de asemenea, diferite.
 2. O agentie SEO va poate ajuta sa imbunatatiti calitatea traficului peIn plus fata de a ajuta site-ul companiei dvs. sa se claseze mai sus in motoarele de cautare, agentia SEO va poate ajuta sa gasiti cuvintele cheie pentru care ar trebui sa se claseze site-ul., deoarece acestea sunt termenii de cautare utilizati de potentialii clienti. Aducand mai mult trafic directionat si calificat pe site-ul dvs., cresteti sansele de a influenta conversiile, deoarece persoanele care va viziteaza site-ul sunt sincer interesate de produsele sau serviciile oferite.
 3. Agentiile SEO ofera rezultate masurabile . Spre deosebire de strategiile traditionale de marketing, SEO poate fi urmarit si masurat cu usurinta in fiecare etapa a campaniei. Puteti solicita agentiei dvs. SEO rapoarte periodice despre evolutia campaniilor (volum de trafic, surse de trafic, pozitii ocupate pe motoarele de cautare si multe altele). In acest fel, veti putea evalua daca si cum SEO aduce valoare companiei si va permite sa obtineti o rentabilitate a investitiei

Cu ce se ocupa mai exact agentia SEO ?

Acum, ca stiti ce este o agentie SEO si cum va poate ajuta afacerea, sa vedem ce servicii va poate oferi.

Analiza initiala a site-ului web

Agentia SEO isi incepe de obicei activitatea cu o analiza atenta a site-ului dvs. si a pozitionarii acestuia.

Aceasta include evaluarea structurii site-ului si a continutului. Scopul este sa va evidentiati punctele tari si punctele slabe pentru a pune bazele implementarii noii strategii SEO.

Retineti ca exista mai mult de 200 de factori care influenteaza pozitionarea site-ului dvs. pe motoarele de cautare, dar exista unii care au o pondere mai mare si care nu pot fi evaluati cu atentie. Enumeram cateva dintre ele.

Unii factori care afecteaza indexarea site-ului web :

 • Securitateasite-urilor web (protocol HTTPS sau HTTP, deoarece Google prefera site-urile securizate in rezultatele cautarii)
 • Adabtabilitatea site-ului( Site-ul dvs. este mobile friendly?)
 • Viteza de incarcare a paginilor web pe site(experienta utilizatorului este importanta, motoarele de cautare stiu ca utilizatorii sunt nerabdatori)
 • Curatarea codului(erorile de cod sau alte inexactitati de pe site semnaleaza motorului de cautare ca site-ul nu este „curatat” sau pe deplin de incredere).
 • Calitatea si lungimea continutuluipaginilor (continutul site-ului este cel mai important lucru pe care il puteti avea, este ceea ce va atrage vizitatori si ii va transforma in potentiali clienti)
 • Semnalele sociale care indica inspre site si prezenta backlink-urilor de calitate (o mare parte din succesul campaniei SEO are loc off-site si depinde de cat de „popular” sunteti)

In plus fata de analiza efectuata pe site, agentia SEO va arunca si o privire asupra companiei, industriei si concurentei . Cunoscandu-va afacerea si publicul, agentia SEO poate decide ce strategii sa utilizati pentru a imbunatati SEO-ul site-ului.

Planificarea strategiei si obiectivelor SEO

Pe baza rezultatelor care au rezultat din auditul site-ului, din analiza sectorului si a concurentei, Agentia SEO poate propune o strategie pentru viitor. Definitia acestui plan si obiectivele campaniei SEO depind de tipul de afacere pe care il desfasurati si care sunt obiectivele pe care vi le-ati stabilit.

O parte a acestei strategii pe care Consultantul SEO o va include, este cu siguranta identificarea cuvintelor cheie si a expresiilor potrivite pe care publicul tinta le foloseste cel mai mult.

Configurarea si utilizarea unui mix de instrument SEO

Un instrument SEO este un software care ajuta expertul SEO in analiza, planificarea si gestionarea strategiei. Exista multe instrumente pe piata si disponibile consultantilor SEO: fiecare instrument are functia sa, punctele forte si punctele sale slabe. Inainte de a incepe sa va derulati campaniile, agentia SEO va stabili ce amestec adecvat de instrumente este necesar pentru campanie si care vor fi utilizate pentru a implementa si a monitoriza cu succes strategia.

Daca nu este inca instalat pe site, agentia SEO va configura si un serviciu de analiza web (de exemplu Google Analytics : cel mai bun instrument pentru urmarirea potentialilor clienti).

Optimizarea SEO

Odata ce instrumentele SEO care urmeaza sa fie utilizate au fost definite si instalate, agentia SEO specializata poate incepe apoi sa execute strategia de optimizare personalizata.

Fiecare strategie SEO incepe, in general, cu optimizarea on-page .

Actiunile care sunt efectuate in aceasta faza sunt multe, dar includ de obicei:

 • Curatarea codului
 • Asigurarea faptului ca site-ul este compatibil cu dispozitivele mobile si este usor de navigat prin intermediul linkurilor interne
 • eliminarea erorile gasite de Google in timpul accesarii cu crawlere
 • o lista de cuvinte cheie tinta pe care sa le utilizati atunci cand creati continut nou pentru site
 • daca este necesar, o revizuire si optimizare a continutului site-ului atat in ​​ceea ce priveste textele, cat si imaginile

Aceasta faza de optimizare a motorului de cautare include si strategii SEO off-page .

Deoarece acestia sunt factori externi pentru site., este posibil sa nu aveti control deplin asupra tuturor resurselor care va ajuta sa cresteti autoritatea site-ului dvs. sau asupra construirii de linkuri (link-building). In orice caz, agentia SEO va va putea oferi sugestii utile despre cum sa va optimizati prezenta off-page si sa imbunatatiti autoritatea site-ului.

Optimizare continua pentru motoarele de cautare

Optimizarea site-ului in vederea pozitionarii pe motoarele de cautare este un proces care trebuie sa continue in timp . Google isi modifica si imbunatateste in mod constant algoritmul pentru a raspunde mai bine la intentia de cautare a utilizatorilor. 

Cu fiecare actualizare Google, fiecare companie ar trebui sa stie daca trebuie sa faca corectii strategiei SEO pentru a-si mentine clasamentul. O agentie SEO va poate oferi aceste tipuri de servicii in timp pentru a va asigura ca site-ul ramane intotdeauna bine pozitionat pe motoarele de cautare.

Aceste servicii de optimizare pot include actiuni pe pagina (crearea de continut nou pe baza unui plan editorial, modificarea continutului existent, analiza intentiei de cautare a utilizatorilor noi etc.) si interventii in afara paginii (construirea de linkuri, cresterea popularitatii, etc.).

Afacerea ta are nevoie de o agentie SEO ?

Acum, ca stii ce profesionalism si abilitati ar trebui sa aiba un expert SEO, intreaba-te daca ai aceste abilitati in compania ta si daca afacerea ta are nevoie intr-adevar de o agentie SEO.

Iata cateva intrebari pe care ti le poti pune pentru a vedea daca ceea ce faci cu site-ul tau corespunde obiectivelor tale:

Vreau sa-mi dezvolt afacerea? 

Stiu cum contribuie site-ul meu la afacerea mea? 

Vreau sa generez mai multi potentiali clienti si, prin urmare, mai multe vanzari? 

Cum se pozitioneaza concurentii mei in comparatie cu mine? 

Vreau sa ma diferentiez de concurentii mei?

Cum sa alegeti agentia SEO potrivita?

Un parteneriat cu o agentie SEO este de obicei pe termen lung , deci trebuie sa luati in considerare cu atentie pe cine alegeti si eventual sa alegeti cea mai buna agentie SEO. Nu toti profesionistii SEO sunt la fel.

In timp ce multe agentii SEO respecta „cele mai bune practici”, petrec mult timp si lucreaza din greu pentru a va ajuta site-ul sa urce pe clasamentul motoarelor de cautare, alte companii pot alege sa ia „comenzi rapide complicate”, aplicand strategii care ar putea ( pe termen lung) afecteaza reputatia site-ului dvs. si chiar duce la penalizari din partea motorului de cautare ( black hat SEO)

Din acest motiv, va sugeram sa evaluati cu atentie unele aspecte ale viitorului dvs. partener:

Ai nevoie de un consultant sau expert SEO? Va ganditi sa angajati o agentie SEO pentru a va creste vizibilitatea pe web in Romania sau in strainatate

Vom fi bucurosi sa explicam abordarea noastra fata de pozitionarea naturala si intregul proces de colaborare cu agentia noastra SEO