Publicitate Google ADS – Campanii Google Ads – Scripturi Automate Google Ads 0750 402 940

Automatizare Campanii Google Ads.

Iar regulile automate pe care le-ai configurat nu o reduc. Ei nu pot gestiona frecvența sau nivelul de detaliu pe care trebuie să le gestionați.

Sunteți gata să treceți la ligile mari: Google Ad Scripts.

Scripturile Google Ads sunt instrumente care vă ajută să vă automatizați raportarea și performanța PPC. Aceștia vă pot automatiza și optimiza campaniile Google Ads pentru dvs. De la gestionarea sumelor licitate și testarea împărțirii anunțurilor la raportare îmbunătățită și evitarea repetării.

Sunt incredibil de personalizabile, așa că au puterea de a fi la fel de utile cum le faci tu. 

Nu te lasa insa intimidat. Suntem aici pentru a le face mai puțin descurajantă și pentru a vă oferi scenarii cu mai mult impact decât v-ați imaginat vreodată.

Începând de sus, vom explica ce sunt scripturile Google Ads, cum funcționează și cum să le configurați. Cu această bază solidă, vom trece la lucrurile bune: scripturi populare pe care le folosesc cei mai buni manageri de anunțuri și, cel mai bine, cele 14 script-uri preferate aici la KlientBoost.

Până la sfârșitul acestei postări, te vei simți ca un profesionist Google Ad Script… cu mult mai mult timp liber pe mâini.

Ce sunt scripturile Google Ads?

În cea mai simplă definiție, scripturile Google Ads sunt fragmente de cod JavaScript care vă permit să vă controlați mai bine campaniile. Acestea pot fi folosite pentru a automatiza funcțiile interne din contul dvs. Google Ads . Și pot interacționa și cu datele externe.

Mai jos puteți vedea un exemplu de captură de ecran a unui script Google Ads:Un script personalizat pentru urmărirea anunțurilor câștigătoare și pierdute

De ce să folosiți scripturi Google Ads?

Cel mai direct beneficiu al utilizării scripturilor Google Ads este că economisesc timp . Prin automatizarea proceselor mai obositoare în întreținerea contului PPC , vă puteți concentra mai mult pe optimizarea performanței reale.

Nu numai că economisesc timp, dar scripturile pot surprinde adesea probleme sau oportunități mai mici pe care este posibil să le fi ratat. La urma urmei, suntem doar oameni. 

Pot exista o mulțime de date de verificat în orice campanie PPC dată. Prin urmare, este de înțeles să lipsești un cuvânt cheie cu performanțe scăzute sau șansa de a crea un nou grup de anunțuri .

Aici aceste instrumente utile de automatizare pot fi de mare ajutor. În ansamblu, acestea sunt menite să vă ajute la optimizarea rutina dvs. de optimizare Google Ads .

Cum să configurați scripturile Google Ads

Dacă nu proveniți dintr-un fundal de codare, scripturile pot fi destul de intimidante. Vestea bună este că, potrivit Google, este nevoie doar de familiaritatea la nivel de bază cu JavaScript – IDE-ul ajută la evidențierea sintaxei, la completarea automată și la previzualizare.

Există o mulțime de scripturi pre-construite disponibile publicului dacă doriți să utilizați metoda plug-and-chug. Dar, din experiența noastră, o mică personalizare este foarte bună, chiar și cu aceste scripturi pre-construite.

Așadar, pentru a vă asigura că vă puteți reține când vă configurați scripturile Google Ads, să aruncăm o privire asupra diferitelor elemente ale acestora.

Configurarea scripturilor în Google

 1. Conectați-vă la contul dvs. Google Ads.
 2. Faceți clic pe pictograma Instrumente și selectați Scripturi sub ACȚIUNI BULK .

Selectarea scripturilor în cadrul acțiunilor în bloc

 1. Apăsați pictograma + pentru a adăuga un script.

Adăugarea unui script

 1. Copiați și inserați codul de script în zona editorului, în interiorul funcției principale:
 1. Când vi se solicită, dați clic pe AUTORIZĂ , astfel încât scriptul să poată accesa contul în numele dvs. Acest lucru trebuie făcut o dată pentru fiecare script.

Autorizarea noului dvs. script

 1. Faceți clic pe PREVISUALIZARE pentru a rula scriptul în modul de previzualizare: Rezultatele vor apărea în panoul MODIFICĂRI / Jurnalele .
gase 16 21 de scripturi automate pentru anunțuri Google ADS - Optimizare SEO CLUJ & Servicii SEO CLUJ - SEO Bucuresti - Creare Site Web Cluj * SEO Bucuresti 0750 402 940

Defalcarea componentelor Google Ad scripts

1. Funcții

Funcția este prima parte a codului de script și este ceea ce face ca lucrurile să înceapă. Veți avea întotdeauna nevoie de unul când utilizați scripturi Google Ads. Elementul Function al scriptului dvs. ar trebui să arate cam așa:

function main( ) {cod de executat}

2. Variabile

Următoarea parte a scriptului pe care o veți vedea sunt Variabilele. Ele vor fi de obicei exprimate ca „var” ceva. Variabilele sunt containere care stochează valorile datelor – aici este utilă personalizarea. Puteți utiliza orice date din Google Ads pe care doriți să le accesați. Nu uitați decât că fiecare variabilă trebuie să corespundă anumitor obiecte și entități din contul dvs. Google Ads.

3. Obiecte

În Google Ads există de fapt doar patru tipuri de obiecte Google: AdsApp, SpreadsheetApp, AdsmanagerApp și UrlFetchApp.

Pentru început, probabil că veți folosi AdsApp doar pentru obiectul scripturilor dvs. Acest lucru îi spune scriptului să caute în Google Adshttps://seoads.ro datele pe care le doriți.

4. Entități

În obiectul AdsApp, există destul de multe entități diferite .

Există structura de bază a contului din care puteți alege (cont, campanie, grupuri de anunțuri, cuvinte cheie), precum și parametri publicitari, etichete, programări de anunțuri, bugete și chiar anumite direcționări.

Când combinați variabilele, obiectele și entitățile pentru a obține fragmentul de cod de mai jos:

var cuvinte cheie = AdsApp.keywords( )

5. Selectoare

Aici scripturile pot deveni foarte utile. Selectoarele sunt filtre pentru datele pe care scriptul dvs. le va extrage din contul dvs. Google Ads. De exemplu, dacă Variabila dvs. este cuvinte cheie, Selectorii vă vor ajuta la filtrarea cuvintelor cheie la care se referă scriptul.

Majoritatea selectoarelor se încadrează în unul dintre tipurile de mai jos:

 • cuCondiție( )
 • withIds( )
 • forDateRange( )
 • comanda de( )
 • cuLimit( )

Puteți folosi mai multe selectoare pentru a rafina continuu datele pe care le priviți, ceea ce le face atât de minunate. Până acum, scriptul dvs. ar trebui să arate cam așa (cu niște selectori adăugați):

function main( ) {

var cuvinte cheie = AdsApp.keywords( )

.withCondition(„clicuri > 50”)

.orderBy(„Conversii DESC”)

.withLimit(25)

6. Metode

Aceste elemente de script sunt comenzile din codul dvs. Puteți avea codul „Obțineți”, „Setați”, „Adăugați” etc., în funcție de tipul de acțiune pe care încercați să o automatizați.

Lista completă a metodelor poate fi găsită aici .

7. Iteratori

Iteratorii vă mențin, în esență, scriptul să se declanșeze continuu. Folosind hasNext() și next() Iterator, configurați o buclă care va continua să se declanșeze atâta timp cât scriptul dvs. continuă să returneze date valide.

Când puneți toate părțile în mișcare împreună, obțineți ceva care arată ca imaginea de mai jos:

gase 7 21 de scripturi automate pentru anunțuri Google ADS - Optimizare SEO CLUJ & Servicii SEO CLUJ - SEO Bucuresti - Creare Site Web Cluj * SEO Bucuresti 0750 402 940

Acum că cunoașteți diferitele părți care alcătuiesc scripturile dvs. Google Ads, puteți personaliza mai bine oricare dintre scripturile pe care alegeți să le utilizați — propriile scripturi personalizate sau cele prefabricate.

Puteți introduce scriptul în contul dvs. Google Ads în fila „Operațiuni în bloc” din stânga.Fereastra de scripturi vă permite să gestionați scripturile existente și să creați altele noi

Așadar, după ce am parcurs elementele de bază ale tuturor scripturilor Google Ads, să aruncăm o privire la diferitele tipuri de scripturi și la caracteristicile/beneficiile acestora.

Diferite tipuri de scripturi Google Ads

Există o mulțime de scenarii diferite, oameni buni. Și vin în toate formele și dimensiunile diferite – raportând, ajustând și automatizează toate aspectele diferite ale contului dvs. Google Ads. În cea mai mare parte, ele se încadrează în unul dintre tipurile de mai jos:

 • Modificatori de sume licitate
 • Întreruperea și ștergerea
 • Date de la terți
 • Licitare și bugete
 • Instrumente
 • Alerte
 • Raportare
 • Ajustări sezoniere
 • Automatizarea intretinerii
 • Etichetarea
 • Urmărire
 • Text publicitar
 • Cuvinte cheie
 • Rețeaua de display Google
 • Campanii de cumpărături

În funcție de cât de elaborată este configurarea contului și de câte campanii gestionați, vă puteți baza pe diferite scripturi mai mult decât altele. De aceea este atât de frumos că există atât de multe tipuri diferite.

Există, desigur, unele care sunt mai populare decât altele și, prin urmare, sunt utilizate de o mare parte a agenților de marketing digital.

14 cele mai bune exemple de scripturi Google Ads din 202 2

Există o mulțime de scripturi Google Ads grozave care sunt deja disponibile pentru a le copia și lipi în cont. Acestea sunt doar câteva dintre cele mai populare. Dar, rețineți că scripturile sunt un instrument care vă ajută să vă îmbunătățiți deciziile de optimizare (nu să vă înlocuiți luarea deciziilor). De dragul acestui articol, am inclus doar scripturile pe care le considerăm cele mai semnificative și utile pentru tine, cititorul. 

Chiar și cele mai bune scripturi nu pot înlocui un agent de publicitate PPC perspicace cu optimizarea în minte.

Acest lucru se datorează faptului că automatizarea funcționează cel mai bine atunci când este personalizată pentru obiectivele specifice ale contului/campaniei.

La KlientBoost , ne place să ne creăm propriile scripturi pentru a ajuta la automatizarea setărilor noastre elaborate de cont. SKAG-urile , SPAG-urile și altele asemenea pot deveni intense când vine vorba de raportare și analiză PPC. Prin urmare, ne bazăm pe scripturile noastre Google Ads pentru a ne ține la curent cu tot ce avem nevoie.

Mai jos puteți consulta scripturile noastre preferate Google Ads. Unele le-am făcut singuri, iar altele pur și simplu le apreciem pentru că sunt minunate. Să începem cu cele pe care le-am construit noi înșine. Nu pentru a mă lauda, ​​dar credem că acestea sunt destul de minunate și utile:

1. Hărți de căldură

Un alt script super popular pe care marketerii digitale îl folosesc în masă este instrumentul hărților termice.

Nu toate scripturile sunt pentru automatizarea ajustărilor efective ale sumelor licitate etc. Unele sunt pentru a vă ajuta efectiv analiza înainte ca licitarea să înceapă.

Aceste hărți termice sunt reprezentări vizuale ale comportamentului de căutare al utilizatorilor. Puteți vedea un exemplu de hartă termică a ratei de clic mai jos:

gase 4 21 de scripturi automate pentru anunțuri Google ADS - Optimizare SEO CLUJ & Servicii SEO CLUJ - SEO Bucuresti - Creare Site Web Cluj * SEO Bucuresti 0750 402 940

2. Scorul de calitate urmărire

Scorul de calitate al Google Ads (QS) este un pic un mister. Ei îl tratează ca pe o „ cutie neagră ”, ceea ce face să pară că QS este în afara controlului tău. Dar asta nu înseamnă că nu merită să fii cu ochii pe vreme.

Datorită echipei de pe blogul PPC Epiphany , există un script care vine chiar și cu un tablou de bord.

gase 1 21 de scripturi automate pentru anunțuri Google ADS - Optimizare SEO CLUJ & Servicii SEO CLUJ - SEO Bucuresti - Creare Site Web Cluj * SEO Bucuresti 0750 402 940

Acest script specific va urmări QS-ul pentru toate cuvintele dvs. cheie, astfel încât să puteți chiar să vă întoarceți pentru o analiză istorică. Și, ca întotdeauna, puteți personaliza scriptul cu selectoarele specifice pe care doriți să le utilizați.

3. „0” afișări se întrerup

Acesta este un mic script simplu, dar util. După cum sugerează și numele, întrerupe automat orice anunțuri difuzate pentru cuvinte cheie care generează zero afișări .

Aceasta este o modalitate excelentă de a elimina cei mai slabi performanțe dintr-un anumit grup de anunțuri înainte de a începe să genereze clicuri și trafic risipitor. 

gase 5 21 de scripturi automate pentru anunțuri Google ADS - Optimizare SEO CLUJ & Servicii SEO CLUJ - SEO Bucuresti - Creare Site Web Cluj * SEO Bucuresti 0750 402 940

4.  Raport privind adresele URL sparte

Un alt script foarte convenabil este Broken URL Report pe care l-a creat și Russell Savage. Este destul de simplu și poate ajuta la rezolvarea unei probleme cu care mulți dintre noi se confruntă din când în când.

Când ștergem o pagină din domeniul nostru sau modificăm adresa URL a anumitor pagini, uneori putem uita să ajustam restul contului nostru SEM. De aici provin linkurile întrerupte, fie returnând coduri de răspuns 404 Not Found, fie 500 Server Error.

5. Script N-Gram

Scriptul N-Gram este un script cu adevărat îngrijit pe care ne place să ne bazăm pentru a ne ajuta să creștem și să ne optimizăm SKAG-urile. Dacă nu știți deja, SKAG-urile sunt grupuri de anunțuri cu un singur cuvânt cheie concepute pentru a crea anunțuri mai relevante, cu Scor de calitate, CTR și CPC îmbunătățite.

SKAG-urile funcționează prin izolarea cuvintelor cheie pe care le vizați la un singur termen de căutare. Prin alinierea raportului termen de căutare:cuvânt cheie mai aproape de o corelație de 1:1, puteți controla tipul de căutare care văd anunțurile.

Dar dacă intenționați să mențineți și să creșteți aceste SKAG-uri, va trebui să faceți față cu o mare cantitate de granularitate. Și o mulțime de grupuri de anunțuri.

Pentru a ajuta la creșterea acestor grupuri de anunțuri și pentru a ne asigura că nu se suprapun unul cu celălalt (așa ar învinge oarecum ideea, nu-i așa?), ne bazăm foarte mult pe listele de cuvinte cheie negative .

Acesta este locul în care scriptul N-Gram este atât de util. Puteți vizualiza întregul script în acest document Google .

Acest script va prelua toate interogările de căutare într-un anumit interval de timp și vă va permite să extrageți șiruri de 1 cuvânt, 2 cuvinte și 3 cuvinte în cont pentru a ajuta la cuvintele cheie negative și la crearea de noi SKAG.

gase 24 21 de scripturi automate pentru anunțuri Google ADS - Optimizare SEO CLUJ & Servicii SEO CLUJ - SEO Bucuresti - Creare Site Web Cluj * SEO Bucuresti 0750 402 940

Va trebui să creați un nou document Google pentru acest script, astfel încât datele dvs. să poată fi populate undeva pentru a le putea consulta. Foaia de calcul va arăta ceva ca captura de ecran de mai jos.

gase 26 21 de scripturi automate pentru anunțuri Google ADS - Optimizare SEO CLUJ & Servicii SEO CLUJ - SEO Bucuresti - Creare Site Web Cluj * SEO Bucuresti 0750 402 940

Acest script economisește timp real atunci când aveți de-a face cu un număr mare de cuvinte cheie sau termeni de căutare.

6. Licitare 24/7

Google Ads are doar 6 perioade prestabilite de licitare din care să aleagă. Dar, datorită Brainlabs , există un script Google Ads care vă permite să vă personalizați sumele licitate pe oră.

La urma urmei, nu are prea mult sens să licitați pentru cuvintele cheie „livrare pizza” la ora 9:00 dimineața. Dar cu siguranță se întâmplă la 19:00.

Brainlabs a creat chiar și un șablon al foii de calcul pe care va trebui să-l referiți în scriptul dvs.:

gase 17 21 de scripturi automate pentru anunțuri Google ADS - Optimizare SEO CLUJ & Servicii SEO CLUJ - SEO Bucuresti - Creare Site Web Cluj * SEO Bucuresti 0750 402 940

Scriptul nostru Link Checker seamănă mult cu scripturile de linkuri rupte pe care le puteți găsi în altă parte online.

Acest script trece prin contul dvs. în orice program pe care îl alegeți și caută link-uri întrerupte. Pentru a fi mai specific, caută anunțuri care returnează linkuri 404 întrerupte.

gase 13 21 de scripturi automate pentru anunțuri Google ADS - Optimizare SEO CLUJ & Servicii SEO CLUJ - SEO Bucuresti - Creare Site Web Cluj * SEO Bucuresti 0750 402 940

Dacă nu aveți linkuri întrerupte, nu veți primi notificări – ceea ce este frumos pentru marketerii care nu doresc să citească notificări inutile prin e-mail. Primiți o notificare prin e-mail numai dacă există adrese URL rupte în contul dvs.

Va trebui să creați un link Google Doc pentru ca scriptul să plaseze linkurile dvs. rupte (dacă aveți). Dar după ce este configurat, acesta este o economie reală de timp. Puteți vizualiza scriptul complet în linkul de aici .

8. Scriptul de ajustare a sumelor licitate

Dacă doriți să fiți constant pe marginea optimizării, aceste scripturi vă vor fi de mare ajutor. Scriptul nostru de ajustare a sumelor licitate este un mare câștigător – mai ales în ceea ce privește împingerea performanței cu ultimul micrometru peste linia de sosire.

Pentru început, acest script este din punct de vedere tehnic două script-uri: unul pentru creșterea și unul pentru scăderea sumelor licitate.

Creșterea sumelor licitate cu scriptul de ajustare a sumelor licitate

Pentru a crește sumele licitate cu un script, va trebui să configurați un filtru în contul dvs. Google Ads, astfel încât scriptul să știe în ce moment să se declanșeze.

Veți dori să configurați filtrul de numărul de pronunțări pierdute de căutare (clasare) ca mai mare de 30%. (Nu are sens să ajustați licitarea dacă cota de afișări pierdută pentru clasare este deja mai mică de 30%). Apoi, setați suma CPA maximă pe care sunteți dispus să o plătiți.

Configurarea ar trebui să arate ceva ca captura de ecran de mai jos:

gase 13 1 21 de scripturi automate pentru anunțuri Google ADS - Optimizare SEO CLUJ & Servicii SEO CLUJ - SEO Bucuresti - Creare Site Web Cluj * SEO Bucuresti 0750 402 940
gase 10 21 de scripturi automate pentru anunțuri Google ADS - Optimizare SEO CLUJ & Servicii SEO CLUJ - SEO Bucuresti - Creare Site Web Cluj * SEO Bucuresti 0750 402 940

Apoi, plasați scriptul în contul dvs. Google Ads pentru a vă asigura că această funcție [RAISE BIDS] funcționează (puteți vedea Scriptul Raise Bids aici ). În acest fel, contul dvs. va ajusta automat sumele licitate pentru cuvintele cheie care se încadrează prin acest filtru personalizat.

Puteți viziona acest videoclip pentru o prezentare mai detaliată a procesului.

Scăderea sumelor licitate cu scriptul de ajustare a sumelor licitate

Acum, scriptul de reducere a sumelor licitate funcționează aproape în același mod. Cu toate acestea, în ceea ce privește filtrul, acum există două cerințe diferite care trebuie îndeplinite:

gase 3 21 de scripturi automate pentru anunțuri Google ADS - Optimizare SEO CLUJ & Servicii SEO CLUJ - SEO Bucuresti - Creare Site Web Cluj * SEO Bucuresti 0750 402 940

Cu acest script, orice sume licitate pentru cuvinte cheie care se potrivesc acestui filtru vor începe să scadă cu 5% – 20% de fiecare dată. (Puteți vedea Scriptul pentru sume licitate mai mici aici .)

O ultimă notă despre aceste două scripturi înainte de a trece mai departe. Aceste scripturi sunt concepute pentru ajustări în bloc ale sumelor licitate pentru cuvinte cheie, pentru a vă ajuta să economisiți timp. Cu toate acestea, pentru anumite campanii sau anunțuri, este important să abordați singularitățile ca atare. Și dacă aveți anumite cuvinte cheie care sângerează bani, asigurați-vă că le abordați într-un mod mai granular.

9.  Scriptul de raportare a cheltuielilor publicitare

Acum, iată un script pe care managerii noștri de cont PPC îl iubesc cu adevărat . Acest script vă va trimite e-mailuri recurente într-o actualizare a contului despre mai mulți KPI-uri diferiți:

 • cheltuieli publicitare
 • conversii
 • CPA
 • cheltuieli zilnice recomandate
 • cheltuieli zilnice curente

Aceasta este o modalitate excelentă de a obține o privire rapidă asupra performanței contului dvs. înainte de a vă scufunda în esențialul analizei. Este, de asemenea, un avantaj uriaș dacă gestionați mai mulți clienți și doriți să obțineți o imagine de ansamblu pentru a stabili prioritățile ce conturi să vă adresați mai întâi.

gase 19 21 de scripturi automate pentru anunțuri Google ADS - Optimizare SEO CLUJ & Servicii SEO CLUJ - SEO Bucuresti - Creare Site Web Cluj * SEO Bucuresti 0750 402 940

Puteți seta acest script să vă trimită rapoarte pentru orice interval de timp dat. Aici devine foarte importantă personalizarea scripturilor. Consultați scriptul complet aici .

Puteți seta acest lucru pentru actualizări zilnice dacă doriți. Dar este important să oferiți oricăror modificări pe care le puteți efectua suficient timp pentru a atinge semnificația statistică înainte de a raporta și a analiza rezultatele.

10. Scriptul nostru de testare A/B pentru copierea anunțului

Suntem cu adevărat mândri de acest script personalizat pe care l-am creat intern la KlientBoost.

Acest script va analiza toate campaniile pe care le desfășurați și va analiza de fapt unele dintre datele dvs. Acesta este un pas uriaș înainte, deoarece majoritatea scripturilor Google Ads se concentrează pe raportarea și agregarea datelor pentru a vă ușura analiza.

Acest script duce automatizarea la nivelul următor, gestionând unele dintre analizele mai ușoare pentru dvs., creând mai mult timp pentru a vă concentra pe implementarea soluțiilor eficiente de optimizare .

Acest script va parcurge efectiv campaniile pe care le rulați și va aplica o etichetă „Câștigător/Învins” variantelor de anunțuri, în funcție de performanța acestora.

gase 14 21 de scripturi automate pentru anunțuri Google ADS - Optimizare SEO CLUJ & Servicii SEO CLUJ - SEO Bucuresti - Creare Site Web Cluj * SEO Bucuresti 0750 402 940

Acesta este un câștig uriaș. În loc să fie nevoie să faceți clic pe fiecare variantă de anunț pentru a vedea valorile CTR și ratele de conversie, puteți vedea o etichetă clară „Câștigător” sau „Învins” la nivel de anunț.

De asemenea, puteți filtra campania după etichete, ceea ce face și mai ușoară vizualizarea câștigătorilor și învinșilor dvs.

În cele din urmă, puteți întrerupe variantele pierdute și puteți face reclame noi pentru a le testa pe câștigătorii dvs. Consultați scriptul nostru complet aici pentru a începe.

11.  Script de întrerupere a anunțurilor cu CTR scăzut

În funcție de tipul de rutine de optimizare pe care le rulați și de ce fel de rotație a anunțurilor utilizați, este posibil să aveți de-a face cu destul de multe variante de anunțuri.

Acum, când vine vorba de testare, cu cât poți testa mai multe variante într-un mod controlat și țintit, cu atât mai bine. Dacă aveți prea multe reclame de care să urmăriți, totuși, unele pot cădea prin fisuri. Mai precis, este posibil ca anumite variante pierdute să nu fie dezactivate sau șterse.

Aceste reclame slip-through pot părea o mică neglijență, dar se pot adăuga în ceea ce privește cheltuielile publicitare irosite.

Acesta este motivul pentru care scriptul Certified Knowledge pentru întreruperea anunțurilor cu CTR scăzut este o soluție atât de rapidă și ușoară.

gase 15 21 de scripturi automate pentru anunțuri Google ADS - Optimizare SEO CLUJ & Servicii SEO CLUJ - SEO Bucuresti - Creare Site Web Cluj * SEO Bucuresti 0750 402 940

Acest script va întrerupe automat anunțul cu cele mai slabe performanțe din campania dvs., atâta timp cât există cel puțin o altă variantă. Este o modalitate excelentă de a vă rafina în mod continuu contul prin curățarea celor mai slabi performanțe.

12.  Licitați după scriptul meteo

Ajustarea sumelor licitate prin utilizarea unui script meteo poate deveni destul de complicată. Dar dacă îl configurați corect, acest script poate genera unele ajustări automate ale sumelor licitate care ar trebui să producă rezultate puternice. Rețineți că acest lucru este mai mult pentru distracție, deoarece este un scenariu destul de sălbatic, dar este folosit pentru unele companii. 

Pentru a începe, va trebui să creați o foaie de calcul Google cu datele campaniei dvs. și locațiile pentru fiecare dintre campaniile dvs. respective. De asemenea, va trebui să integrați un apel la API-ul OpenWeatherMap pentru fiecare locație.

Scriptul va calcula condițiile meteorologice pentru fiecare locație pe baza unor reguli de bază. Apoi, va declanșa multiplicatorul sumei licitate pentru a crește sumele licitate pentru anumite locații pe baza unor reguli specifice pe care le-ați definit.

Rețineți că toate aceste date trebuie să fie găzduite în foaia dvs. Google inițială. Ar trebui să arate ceva ca imaginea de mai jos:

gase 18 21 de scripturi automate pentru anunțuri Google ADS - Optimizare SEO CLUJ & Servicii SEO CLUJ - SEO Bucuresti - Creare Site Web Cluj * SEO Bucuresti 0750 402 940

Totuși, acestea nu sunt toate datele de care veți avea nevoie. Va trebui să setați niște parametri foarte clari pentru a vă asigura că ajustările meteo funcționează așa cum doriți.

De exemplu, după ce configurați datele despre locația campaniei, va trebui să setați regulile reale de ajustare a vremii (modificările vremii care lansează scriptul). Puteți vedea o captură de ecran mai jos:

gase 20 21 de scripturi automate pentru anunțuri Google ADS - Optimizare SEO CLUJ & Servicii SEO CLUJ - SEO Bucuresti - Creare Site Web Cluj * SEO Bucuresti 0750 402 940

În cele din urmă, va trebui să vă aliniați codul API OpenWeatherMap cu un cod de direcționare geografică Google Ads pentru a vă asigura că anunțurile dvs. apar în condițiile meteo potrivite și în locația potrivită.

Cu acest script în vigoare, puteți crește automat sumele licitate pentru campaniile publicitare afectate de vreme în locațiile specificate.

De exemplu, este mai probabil ca cineva să caute „magazine de înghețată locale” într-o zi fierbinte, de vară, decât într-o zi ploioasă rece, așa că creșterea sumelor licitate atunci când un rol fierbinte are loc pentru mai multe conversii.

13.  Modificări în scriptul CTR

Folosim metoda noastră SKAG pentru a crea o copie publicitară extrem de relevantă care vizează termenii de căutare a utilizatorilor reali pentru a crește CTR. Prin urmare, este important să menținem acel CTR cât mai mare posibil pentru a ne asigura că încă generăm clicuri înalt calificate.

Din acest motiv, un script care monitorizează continuu CTR-ul anunțurilor noastre ar fi incredibil de util.

Și datorită lui Sean Dolan de la Pushfire , avem unul. ?

gase 22 21 de scripturi automate pentru anunțuri Google ADS - Optimizare SEO CLUJ & Servicii SEO CLUJ - SEO Bucuresti - Creare Site Web Cluj * SEO Bucuresti 0750 402 940

Acest script va popula de fapt o foaie Google, astfel încât să puteți urmări CTR-ul anumitor anunțuri, din punct de vedere istoric. Aceasta este o modalitate excelentă de a urmări orice modificări ale comportamentului utilizatorilor în legătură cu anunțul dvs. și poate deschide noi perspective asupra termenilor de căutare noi pe care trebuie să îi vizați.

14.  Scriptul de raportare a grupurilor de anunțuri în declin

Fiind mintea originală din spatele SKAG-urilor, lucrăm cu o mulțime de grupuri de anunțuri diferite. La fel cum scriptul N-Gram ajută la gestionarea și creșterea grupurilor noastre de anunțuri, acest script ne ajută să le menținem performanța la egalitate.

Scriptul de raport privind grupurile de anunțuri în declin va produce o foaie de calcul cu mai multe file, care se va completa cu toate grupurile de anunțuri cu performanță în scădere. Va arăta ceva ca imaginea de mai jos:

gase 2 21 de scripturi automate pentru anunțuri Google ADS - Optimizare SEO CLUJ & Servicii SEO CLUJ - SEO Bucuresti - Creare Site Web Cluj * SEO Bucuresti 0750 402 940

Acesta este un script Google Ads pre-construit, așa că nu există la fel de multă personalizare ca alte scripturi disponibile. Deci, va trebui să lucrați în definiția Google Ads a anumitor parametri:

 • Grupuri de anunțuri care sunt activate (activate) și care fac parte dintr-o campanie activată.
 • CTR (rata de clic) a grupului de anunțuri a scăzut.
 • CTR-ul grupului de anunțuri a scăzut de 3 săptămâni consecutive.

Ultimul criteriu este marele kicker. Aceasta înseamnă că scriptul nu vă va anunța de fiecare dată când un grup de anunțuri vede o mică scădere a numărului de clicuri. Care este bun. Acesta este un filtru natural pentru a asigura o rată mai mare de semnificație statistică.

Aceasta înseamnă că, dacă primiți o modificare din acest script, grupul dvs. de anunțuri are probleme serioase.

Începeți să vă optimizați raportarea pentru performanță optimizată

Am parcurs gama în ceea ce privește scripturile Google Ads. Am abordat cele mai populare scripturi prefabricate pe care agenții de marketing digital le place să le folosească. Și chiar am introdus câteva dintre favoritele noastre și propriile noastre scripturi personalizate.

Totuși, țineți minte întotdeauna: scripturile sunt instrumente și, la fel ca orice instrument, sunt la fel de puternice ca și agentul de marketing care le folosește. Așa că te sparge. ?