Prima etapa a oricarui demers de marketing, fie el online sau offline, trebuie sa fie stabilirea obiectivelor.
Campania de optimizare SEO, ca parte integranta a strategiei de marketing online, nu face exceptie. De aceea primul pas pe care il facem in conceperea unei strategii de SEO este acela de a ne stabili ce obiective seo vrem sa atingem.
La Digital Ads ne propunem intotdeauna ca obiective de SEO principale: cresterea vanzarilor clientilor nostri si dezvoltarea bussines-ului acestora. La prima vedere aceste doua obiective seo par indraznete si greu de atins pentru o campanie de optimizare seo.
Da, doar la prima vedere, pentru ca in realitate studiile arata ca acest canal de marketing este cel mai profitabil, avand de departe cel mai bun ROI (return on investment). Chiar daca primele rezultate pot aparea dupa minim 3 (trei) luni de campanie, acestea vor continua sa creasca continuu iar efectele resimtite vor fi pe termen lung. Ca o consecinta, dezvoltarea afacerii care este foarte bine pozitionata in mediul online va surveni apoi in mod natural si mai mult decat atat va fi o dezvoltare sanatoasa si durabila.
Bineinteles ca aceste obiective nu pot fi atinse fara indeplinirea unor obiective seo intermediare si anume: pozitii fruntase pentru cuvintele cheie cu trafic mare, cresterea vizibilitatii generale a site-ului, cresterea volumului de trafic si dezvoltarea pietei potentiale prin sporirea numarului de cuvinte cheie indexate.
In fiecare domeniu de activitate exista anumite cuvinte care au foarte multe cautari lunare. Exemple de astfel de cuvinte/expresii pot fi: rochii de seara, rochii de mireasa, adidasi, new balance din fashion sau piese auto, piese autocamioane, baterii auto, piese auto online din industria auto sau din industria jucariilor: joc cu ninjago, joc cu spiderman, pluto, mickey mouse si asa mai departe.
Daca ne gandim ca toate aceste cuvinte au zeci de mii cautari lunare fiecare, intelegem de ce acest obiectiv SEO este atat de important.
Vizibilitatea generala a site-ului este un indicator extrem de important care ne arata in timp real cum este pozitionat site-ul nostru fata de concurenta. Aceasta ia in calcul pozitiile tuturor cuvintelor cheie indexate fiind un metric ce ne arata imaginea de ansamblu a site-ului nostru. Vizibilitatea generala a site-ului se afla de asemenea in stransa legatura cu notorietatea brand-ului!
In cazul de fata cantitatea conteaza.
Fara un volum de trafic important este imposibil sa avem rezultate in vanzari. Tocmai de aceea cresterea volumului de trafic este unul dintre cele mai importante obiective de SEO pe care trebuie sa ni le propunem.
La polul opus fata de cuvintele cheie cu multe cautari lunare se afla multitudinea de cuvinte si expresii cu un volum redus de cautari. Cautari de genul long tail. De cele mai multe ori acestea sunt ignorate de strategiile de SEO, tocmai pentru ca au putine cautari. Se pierde astfel o piata potentiala imensa. De aceea, cresterea numarului de cuvinte indexate reprezinta un alt obiectiv de SEO important asupra caruia ne focusam.
Toate obiectivele sunt stabilite de fiecare data numai impreuna cu clientul si sunt intotdeauna in concordanta cu strategia generala de marketing/politica de vanzari a acestuia.
3 Obiectivele de creștere pentru website-ul dvs. 3.1 Îmbunătățirea ratei de conversie. 3.2 Generați mai multe vânzări, stabiliți obiective SEO.
Cuprins
1 Obiective SEO, în 2020, ce ar trebui să știm pentru îmbunătățirea website-ului
2 Obiective SEO, în 2020 – Iată cum facem!
2.1 Creați obiective inteligente
2.1.1 Dar cum le transformi în obiective SMART? Și care este exact un obiectiv SMART?
3 Obiectivele SEO de creștere pentru website-ul dvs.
3.1 Îmbunătățirea ratei de conversie
3.2 Generați mai multe vânzări, stabiliți obiective SEO
4 Îmbunătățirea satisfacției clienților
4.1 Reduceți costurile de operare ale website-ului
5 Obiective SEO, opțiuni interminabile
Aveți obiective SEO clare pentru website-ul dvs. de afaceri în 2020?
Mulți proprietari de afaceri din mediul online, își fixează obiective SEO vagi, cum ar fi „vrem un site web mai drăguț” sau „vrem să începem să folosim videoclipuri” – dar acestea sunt caracteristici, nu obiective.
Nu trebuie să vă simțiți rău dacă vă aflați în aceeași barcă. Este incredibil de comun și noi știm asta din experiență.
Crearea de obiective SEO pentru website-ul dvs. vă poate face să vă simțiți ciudat.
La urma urmei, este exact locul în care scrii articole pentru blogul tău, nu? Nu facem nimic gresit!
Website-ul dvs. ar trebui să fie una dintre cele mai mari surse de clienți și vânzări.
Ar trebui să fie un reprezentant al mărcii dvs. și să îmbunătățească satisfacția clienților.
Dacă îl folosești doar ca loc pentru a împărtăși câteva articole sau promoții de listă, cu siguranță trebuie să stabilești anumite obiective SEO.
Începeți cu viziunea dvs. Când ați startat compania, probabil că ați început prin crearea unei viziuni de brand.
Ar trebui să includă elemente precum valorile tale, viitorul tău și scopul tău. Este ceea ce ești actualmente și unde te vezi în viitor.
De ce contează asta pentru prezența dvs. în mediul online? Ce obiective SEO, ar trebui să atingeți?
Ei bine, pentru că orice faci pe internet, ar trebui să reflecte imaginea companiei tale.
Dacă nu, este posibil să fiți ocolit de publicul țintă (și să pierdeți din potențialele vânzări).
Odată ce te gândești la viziunea ta, ar trebui să fie ușor să transformi aceste obiective SEO în realizări. De exemplu:
SMART înseamnă: inteligent, specific, măsurabil, atins, relevant și în timp util.
Acesta este motivul pentru care un obiectiv precum cel menționat mai sus („vrem un site web mai frumos”) nu ar funcționa cu adevărat.
Sigur, s-ar putea să fie relevant, dar cum măsori așa ceva? Și cum puteți spune dacă ați obținut cu adevărat ceva atunci când rezultatul este atât de subiectiv?
Iată câteva obiective SEO, pe care le puteți măsura:
Folosind informațiile pe care le-am furnizat, ar trebui să vă fie mult mai ușor să vă stabiliți propriile
Dar, în cazul în care aveți nevoie de inspirație suplimentară, iată 4 idei pentru obiective SEO pe care le puteți urmări cu ușurință:
Rata de conversie măsoară eficiența site-ului dvs. (și conținutul de pe acesta) la transformarea membrilor și audienței în clienți.
Aceasta este o parte uriașă a “pâlniei” dvs. de vânzări și este un obiectiv SEO bun pentru a vă concentra pentru campaniile de marketing.
Deci, cum măsori procentul de vizitatori ai website-ului care devin potențiali clienți?
În general, un vizitator devine rol principal atunci când completează un formular (cum ar fi o înscriere prin e-mail sau un formular de contact), astfel încât acestea sunt numerele pe care doriți să le consultați.
Acesta este destul de “auto-explicativ”. Dacă dețineți un website de comerț electronic sau chiar dacă folosești website-ul pentru a-ți informa clienții, obiectivul tău principal este întotdeauna creșterea vânzărilor.
Obiective SEO, nu înseamnă doar promovarea unui website!
Puteți alege cu ușurință o rată procentuală (adică „creșteți vânzările online cu 15% anual”) și urmăriți numerele de la an la an.
Notă: alegând o rată anuală versus, să zicem, una lunară, vă permiteți fluctuații sezoniere, sărbători etc.
Satisfacția clienților este importantă deoarece, fără clienți, nu aveți vânzări.
Totuși, în afara mărturiilor sau recenziilor, majoritatea oamenilor nu știu să aprecieze.
Un mod ușor de a măsura satisfacția clienților este prin sondaje. Atunci se poate vedea dacă v-ați atins obiectivele SEO.
Dacă plănuiți o reproiectare a website-ului sau modificarea unui produs popular, luați în considerare trimiterea unui sondaj atât înainte cât și după aceea, pentru a putea compara rezultatele.
Obiectivul SEO, ar fi să primiți un procent mai mare de răspunsuri pozitive după schimbare.
Ca proprietar de afaceri, este vorba în primul rând de economie și idei de investiții.
Întreținerea unui website poate costa foarte mult (atât în timp cât și în bani). Compania dvs. își poate stabili obiectivele în orice mod.
De exemplu, cheltuiți anual cu 10% mai puține ore de lucru pe asistență web și întreținere. Cum ai face asta?
Angajați o firmă externă care să preia sarcinile de rutină, să actualizeze sistemele astfel încât să funcționeze mai bine sau să automatizeze toate sistemele.
De exemplu, să programați backup-uri automate în loc să le executați manual.
Opțiunile sunt aproape interminabile. Stai jos, alocă ceva timp și gândește-te la ceea ce este cu adevărat important pentru compania ta în acest moment.
Stabilirea obiectivelor în avans vă poate ajuta să determinați dacă trebuie ceva modificat și ce trebuie să schimbați pe site-ul dvs. înainte de începerea anului.
Dacă vă luptați cu viteza de încărcare în browser a website-ului, luați în considerare serviciile noastre SEO.
Poate ar trebui să treceți și la un plan de hosting mai bun, un VPS mai puternic, care aduce o viteză superioară.
Optimizarea pentru motoarele de căutare sună ca o sarcină complexă, dar, odată ce înțelegeți cum funcționează acestea, veți folosi cu încredere strategiile SEO. Aflați cum să dezvoltați un plan SEO adaptabil, identificați cele mai eficiente cuvinte cheie și instrumentele care vă pot ajuta să cuantificați valorile importante.
Cuprins
1 Ce este SEO tehnic?
1.1 Avantajele optimizării SEO la nivel tehnic
1.2 SEO tehnic: munca în echipă și o cooperare strânsă cu dezvoltatorii web
2 SEO tehnic: 15 elemente care merită atenția n oastră
2.1 1. Certificat SSL
2.2 2. Redirecționări
2.3 3. Corectați fișierul robots.txt
2.4 4. SEO tehnic printr-o hartă corectă a website-ului
2.5 5. Timp scurt de încărcare a paginii
2.6 6. Mobile-friendly
2.7 7. SEO tehnic eficient prin URL-uri prietenoase și link-uri interne corecte
2.8 8. 404, 500 și alte erori
2.9 9. Fără conținut duplicat în SEO tehnic
2.10 10. Navigare transparentă (inclusiv breadcrumbs)
2.11 11. Date structurate implementate (Schema)
2.12 12. URL-uri canonice
2.13 13. Hreflangs pentru SEO tehnic
2.14 14. AMP
2.15 15. Indexare corectă
3 Concluzie
SEO tehnic, ghidul complet de care aveți nevoie în optimizarea SEO. Nu există niciun website care să se descurce fără SEO tehnic. La urma urmei, dezvoltarea unei pagini fără a lua în considerare elementele tehnice este ca și cum ai construi o casă fără fundație.
Principiile tehnice pe care le veți descoperi în articolul de astăzi vor avantaja pozițiile website-ului Dvs. în rezultatele organice. Prin urmare, respectarea unor tehnici SEO naturale și adecvate vă vor ajuta să vă îmbunătățiți vizibilitatea în motoarele de căutare.
SEO tehnic combinat cu un conținut relevant și sprijinit cu un serviciu de link building profesionist, vor aduce cu siguranță trafic organic. În articolul de astăzi vă voi spune ce este SEO tehnic și ce aspecte merită atenția dvs. În primul rând, să începem cu o definiție a ceea ce înseamnă SEO tehnic.
SEO tehnic denotă orice activitate posibilă ce interferează cu arhitectura website-ului și afectează modul cum roboții mnotoarelor de căutare îl văd. Dacă ajută la randarea, interpretarea, indexarea și afișarea paginii pentru utilizator, atunci e eficient.
Analiza resurselor website-ului dvs. este doar o parte a strategiei. Care sunt celelalte beneficii oferite de SEO tehnic?
Se pare că SEO tehnic nu ajută doar roboții, ci afectează în principal experiența utilizatorului.
Este acesta momentul potrivit pentru a oferi o listă de optimizări tehnice? Nu încă… Merită menționat că SEO tehnic de calitate necesită muncă în echipă.
Poate fi nevoie de cunoștințe care depășesc abilitățile unui specialist SEO și expertiză în dezvoltare web. Prin urmare, merită să găsiți ajutor. Suntem perfect conștienți de asta!
În afară de cooperarea cu dezvoltatorii web, este recomandabil să aveți un CMS care fie vă permite să faceți personal modificări majore website-ului, fie să vă ofere un suport tehnic bun.
Ce elemente de optimizare pot fi considerate de SEO tehnic? Mai jos veți vedea o listă cu 15 puncte pe care ar trebui să vă concentrați atunci când lucrați la pagina dvs.
Siguranța ar trebui să fie prioritatea numărul 1. Un website fără certificat SSL și protocol HTTPS nu este de încredere pentru utilizatori.
Aceștia nu vor furniza datele personale sensibile, nu vor efectua plăți și nici Google nu va “vedea” cu ochi bun o astfel de atitudine. Motorul de căutare tratează criptarea datelor ca un standard.
O redirecționare informează browser-ul și roboții că trebuie să meargă la o altă adresă, deoarece conținutul pe care îl caută a fost mutat de ceva timp sau pentru totdeauna.
Tehnic vorbind, nu ar trebui să existe prea multe redirecționări. Un lanț de redirecționare prea lung poate fie să vă încetinească website-ul, fie să creeze o buclă de redirecționare (310).
Robots.txt este un fișier plasat pe serverul website-ului. Este dedicat strict roboților web. Le arată direcția traficului pe website și le blochează accesul la resursele selectate.
Acest fișier poate limita numărul de interogări dintr-o anumită sursă. În plus, poate bloca crawlerele instrumentelor analitice. De ce merită să configurați corect robots.txt și să îi împiedicați să acceseze anumite subpagini?
Prezența lor nu are un impact pozitiv asupra rezultatelor căutării. În plus, ar putea chiar să scadă poziția paginii, de exemplu, prin creșterea cantității de conținut duplicat.
Sitemap-ul, sau fișierul sitemap.xml, este utilizat pentru navigarea motoarelor de căutare. Conține informații despre toate adresele URL de pe pagină.
Ar trebui să includă adresele actuale ale paginilor corecte, fără să genereze erori 404. O hartă structurată corect are 50 MB sau mai puțin.
Dacă include mai mult de 50.000 de adrese URL, ar trebui să fie împărțită în mai multe sitemap-uri mai mici și alta doar cu grafică.
Un website care îi obligă pe vizitatori să aștepte nu are prea mulți vizitatori… Nu lăsați oamenii să părăsească pagina fără să-i vadă conținutul doar din cauza dimensiunii.
Acest lucru va crește rata de respingere și va scădea pozițiile website-ului în rezultatele căutării.
În ultimii ani se vorbește tot mai mult de indexarea pentru dispozitivele mobile. Fără nicio îndoială marea majoritate a internauților navighează pe net cu ajutorul dispozitivelor mobile.
În plus, în Martie 2018, Google a confirmat, în cele din urmă, și oficial că a introdus Mobile First Index. Ce înseamnă asta pentru o persoană care vrea să lucreze la SEO tehnic?
E cel mai important să rafinați versiunea mobilă a paginii, deoarece este una dintre pietrele de temelie care afectează clasamentul Google.
Adresele URL structurate corect afectează numărul de cuvinte cheie pentru care este afișată pagina. Dar ce înseamnă “structurate corect”? Care este structura URL corectă? Nu ar trebui să conțină astfel de semne:
În schimb, ar trebui să se concentreze pe cuvinte fără caractere speciale, numere și parametri separați prin. De asemenea, ar trebui să reflecte tot ceea ce poate fi găsit pe pagină.
Pe de altă parte, legăturile interne formează o rețea între paginile unui website care ajută utilizatorul să navigheze pe pagină și să treacă de la un conținut la altul.
Ce poate merge prost aici? Dacă adresele paginilor de destinație se modifică (în timpul migrării) legăturile interne se întrerup și trebuie actualizate.
Sau, să fim realiști: un număr limitat de erori. Informațiile despre erorile 404 și 500 pot fi găsite și în Google Search Console. Cum poate numărul lor tot mai mare să vă dăuneze paginii?
Va informa Google că nu aveți grijă de website-ul dvs. și că e plin de erori tehnice. În consecință, roboții nu vor afișa o astfel de pagină utilizatorilor de Internet.
Conținutul duplicat (același conținut ce se găsește pe diferite subpagini) poate rezulta dintr-o serie de lucruri. Uneori poate fi cauzat de indexarea accidentală a copiilor subpaginii.
Google pune mare accent pe modul în care utilizatorii își gestionează website-urile. Dacă o navigare neintuitivă sau o structură confuză a paginii determină vizitatorii să părăsească website-ul, situația va afecta și clasamentul pe Google.
Aveți nevoie de un meniu de calitate și de o navigare transparentă.
Schema, adică datele structurate, reprezintă o altă modalitate de a le spune roboților Google la ce să se “uite”. Astfel de marcaje vor ajuta website-ul dvs. să apară în rezultatele SERP și ale căutării vocale.
Mai mult, puteți chiar să obțineți așa-numita “poziție 0”. Google vă sfătuiește și cum să marcați conținutul pentru a facilita analiza acestuia.
Link-urile canonice spun roboților Google care dintre adresele URL cu același conținut e cea principală. Introducerea atributului “rel=canonical” în secțiunea <head> reduce conținutul duplicat.
Atributul hreflang le spune roboților motoarelor de căutare despre versiunile lingvistice disponibile. Redirecționează atât roboții, cât și utilizatorii, către versiunea pregătită în limba lor.
Implementarea corectă a hreflangs îmbunătățește gradul de utilizare al website-ului, ceea ce se traduce și prin poziții în Google mai bune.
Accelerated Mobile Pages este un standard de codare care vă permite să publicați conținut pe care l-ați adăugat deja, astfel încât să răspundă la dispozitivele mobile.
Păstrând o subpagină în memoria cache a Google e posibil să-i îmbunătățești viteza de încărcare. Deși AMP în sine nu afectează optimizarea SEO, timpul de încărcare scurtat vă va permite să ajungeți pe poziții mai bune.
În cele din urmă, trebuie menționat că nicio activitate de mai sus nu va aduce rezultatele dorite dacă pagina nu este indexată în Google.
Înseamnă că nu este recunoscută de roboții motoarelor de căutare și nici disponibilă pentru aceștia. Indexarea poate fi dezactivată accidental în câteva moduri:
Elementele de titlu și metadescriere sunt uneori considerate alte elemente de SEO tehnic. Dezvoltatorii le pot seta și global pentru toate subpaginile website-ului, pe baza variabilelor și al șabloanelor.
În acest caz, ele arată în felul următor: <product name> <category> | <store name>.
Această soluție are sens în cazul în care conținutul titlului nu e preluat din antetul H1 sau dintr-o altă subpagină. În caz contrar, ar trebui să vă ocupați de conținutul duplicat.
O rețetă scurtă pentru SEO tehnic? Nu există așa ceva! Cu toate acestea, vă vom oferi un sfat valoros! Chiar dacă știți SEO tehnic, e greu să rafinați aspectele tehnice complexe fără ajutorul unui dezvoltator web de calitate.
Gândiți-vă la asta în avans și asigurați-vă că CMS-ul dvs. e susținut din punct de vedere tehnic și că echipa lucrează împreună. În funcție de amploarea optimizărilor tehnice ați putea schimba sistemul de management al conținutului.
Faceți clic pentru a discuta pe WhatsApp
WhatsApp este gratuit, descărcați Aici!